Dunakeszi továbbra is el van zárva Budapesttől

A hétfő este mért csaknem nyolcméteres vízszinthez képest legalább egy méternyit kell apadnia a Dunának ahhoz, hogy újra megnyissák a 2-es főút Dunakeszit a fővárossal összekötő szakaszát - közölte a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője, a helyi védelmi bizottság elnöke kedd reggel az MTI-vel.

Bíró Attila elmondta, hogy noha az elmúlt napban 10-12 centiméterrel alacsonyabb vízszintet mértek a tetőzéshez képest, a 2-es főút töltésként is szolgáló szakaszán tapasztalt szivárgások miatt a teljes zárás egyelőre érvényben marad.

A számítások szerint a korlátozást akkor oldják fel részlegesen, ha a Duna 7 méteres szintig apad. A homokzsákok elhordását követően eleinte csak a 7,5 tonnánál kisebb súlyú járművek hajthatnak majd fel az útra, mert a töltés oldala a hatalmas vízoszlop tartós nyomásától valószínűleg meggyengülhetett, s el kell kerülni a nagyobb útkárt - magyarázta a védelmi vezető.

A város másik végén, a Rév utca környékén a szinte mindig a Duna felől érkező viharos szél okozhat súlyos gondot. Narancssárga figyelmeztetésnél a szél úgy felkorbácsolja a vizet, hogy a hullámok megbonthatják a Dunasor házaihoz rakott, már átázott homokzsákokat. Ezért a figyelőszolgálat szakemberei a megszokottnál is sűrűbben járőröznek ebben a térségben - közölte Bíró Attila.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.