Dunaföldvár félmillióval támogatja a letelepedő családokat

Az állami mellé immár helyi támogatást is kaphatnak azok a családok, akik Dunaföldváron képzelik el a jövőjükek – írja a teol.hu.

Visszatérítendő támogatási forma eddig is létezett a 9 ezer lelkes Tolna megyei városban, most a rendelet módosításával lehetővé vált, hogy vissza nem térítendő támogatásra pályázzanak. Az előbbi összeg változó, utóbbi 500 ezer forint, persze – mint Horváth Zsolt polgármester külön aláhúzta – szigorú feltételeknek kell megfelelni. Vizsgálják a jövedelmet, azt, hogy van-e munkahelye az igénylőnek, de azt is elvárják, hogy a helyi gyermekintézmények szolgáltatásait vegyék igénybe a családok. A letelepedési támogatás ugyanis azon túl, hogy a lakosság érintett körének érdekeit szolgálja, az intézmények számára is perspektívát jelent. Az óvodákban, iskolákban minden feltétel adott, van kapacitás, cél, hogy a kihasználtságot javítsák, vázolta a városvezető.

– Növelni kell a népességmegtartó erőt, öregszik a lakosság és – bár pontos felmérésünk nincs – 400-450 ingatlan vár gazdára. Azt szeretnénk elősegíteni, hogy ezek új gazdára találjanak – részletezte a polgármester. Idén egyébként ötmillió forintot különítettek el az új támogatási célra, az igényekről a szociális ügyekkel foglalkozó bizottság dönt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.