Duna TV: nem tudtak vezérigazgatót választani

A Duna TV vezérigazgató-jelöltjeként sem Amin Zoltán, sem Gazsó L. Ferenc nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának szerdai ülésén, így a testület nem választott vezérigazgatót - mondta a kuratórium elnöke.

Balogh László közölte: a nyolctagú testület zárt ülésen, titkos szavazással döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által javasolt két jelöltről. A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának döntése előtt a médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérigazgató-jelöltjeire. A tanács múlt héten sürgősséggel vette napirendre a szavazást a jelöltek személyéről, hogy az új vezérigazgatót a kuratórium mielőbb megválaszthassa.

A médiatanács Amin Zoltánt, a Duna TV mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, illetve Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közéleti- és dokumentumműsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adójának intendánsát javasolta vezérigazgató-jelöltnek.

A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelőszerve, a kuratórium dönt kétharmados többséggel. Balogh László elmondta még: a kuratórium jövő szerdán ül össze ismét, így ekkor tud a médiatanács esetleges jelöltjeiről dönteni.

A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.