Dugó volt, Németh Miklós ezért nem ment el Horn Gyula temetésére

A rendszerváltás előtti utolsó kormány miniszterelnöke, Németh Miklós dugóba került hétfőn, ezért nem jutott el Horn Gyula volt kormányfő temetésére.

Németh Miklós elmondta, vasárnap balatoni nyaralójából Budapestre utazott, lakása postaládájában azonban sem a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottságtól, sem az MSZP nem talált meghívót Horn Gyula temetésére.
 A volt miniszterelnök azonban részt akart venni a temetésen, ezért hétfő reggel kilencre taxit rendelt lakásához, ám elmondása alapján a forgalmi dugók miatt háromnegyed óra alatt sem tudott átjutni a Dunán, ezért ekkor, a Rácz fürdő elől visszafordult. A korábbi kormányfő bírálta, hogy a szervezők nem gondoskodtak a résztvevők akadálytalan megérkezéséről.

Az MTI értesülése szerint ugyanakkor a szervezők, akik senkinek sem küldtek meghívót, csak úgynevezett értesítést, Németh Miklóshoz is eljuttattak ilyet. A temetés előtti "főpróbán" az MSZP jelen levő illetékese azt mondta, hogy volt miniszterelnök megkapta azt, és a párt illetékese arról is tájékoztatta a szervezőket, hogy Kiss Elemér, a Horn-kormány államtitkára fogja elvinni Németh Miklóst a temetésre.

Horn Gyula volt szocialista miniszterelnököt hétfő délelőtt a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkert 15. számú parcellájában helyezték örök nyugalomra. Horn Gyula 1994 és 1998 között volt kormányfő, 1989 májusától 1990 májusáig pedig a Németh-kormány külügyminisztere volt.

Németh Miklós az MTI-nek vérbeli politikusként jellemezte Horn Gyulát, akivel - mint visszaidézte - utoljára 2000 novemberében találkozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.