Rekord drogfogás Budapesten

Minden idők legnagyobb ketaminfogását hajtotta végre a héten a rendőrség. A 126 millió forint értékű drog eredete egyelőre ismeretlen.

Hétfőn Solymáron csapott le a BRFK a Hajdú-Bihar megyei rendőrökkel közös akcióban egy „virágzó” marihuánaültetvényre. Varga Péter, a BRFK kábítószer bűnözés elleni szolgálatának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: széleskörű nyomozás eredményeként  figyeltek fel T. S. Zsolt 23 éves solymári lakosra, akinek otthonában csúcstechnikával felszerelt marihuánaültetvényt és 73 tő „szüretre érett” cannabis tövet találtak. Ha sikerült volna betakarítani és értékesíteni a termést, hét-tízmillió forintot kaphattak volna érte.

Még ugyanaznap éjszaka a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a BRFK-val közösen Budapesten elfogtak egy másik drogterjesztő társaságot is. Ebben az akcióban három helyszínen 126 millió forint értékű ketamint foglaltak le. Ez az eddigi legnagyobb ketaminfogás Magyarországon.

A ketamin az állatgyógyászatban széles körben használt nyugtató, amely – miután szerepel a kábítószerek listáján – Magyarországon csak speciális orvosi engedéllyel birtokolható. Némely szomszédos országban azonban bárki számára szabadon hozzáférhető. Elvileg és jogilag emberi fogyasztásra alkalmatlan, ténylegesen azonban a fiatalok körében ismert és kedvelt „felpörgető szer”, melynek hatására egy ideig fizikailag és pszichésen is felfokozott állapotba kerül a fogyasztó, majd – ahogy egy rendőrségi szakértő fogalmazott – „összecsuklik, mint akit tarkón csaptak”.

A ketamint a feketekereskedelemben 100 milliliteres kiszerelésben, tízezer forint körüli áron kínálják. Ahhoz, hogy valaki „jól érezze magát”, két-három milliliternyi Ketamint szükséges. Ebben az ügyben a rendőrség négy budapesti fiatalembert vett őrizetbe.

A Pest megyei Törökbálinton a budaörsi rendőröktől kapott jelzésből és „egy állampolgári bejelentésből” kiindulva a megyei rendőr-főkapitányság előbb egy marihuánaültetvényt foglalt le, majd egy droglabort, ahol tetemes mennyiségű kábítószer előállításához való vegyszert és közel három kiló, szinte 100 százalékos tisztaságú amfetamint talált.

A körülmények arra utalnak, hogy egy régebb óta működő, bejártott droglabort sikerült lefoglalni, azt azonban még a nyomozók sem tudják, hogy mióta állítottak elő ott amfetamint, s milyen körben terjesztették azt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.