Drog-prevenciós nap Újbudán

Az új típusú drogokról és azok veszélyeiről tart előadást az újbudai fiataloknak Zacher Gábor toxikológus főorvos holnap délelőtt a kerület drogmegelőző programja részeként.

„Drog-helyzet van” címmel tart előadást kedd délelőtt fél tizenegykor Zacher Gábor toxikológus főorvos, aki kötetlenül beszélget a XI. kerületi fiatalokkal a hazánkban és Európában egyre szélesebb körben terjedő új típusú drogokról és azok veszélyeiről. Megelőzésképp be is mutat néhányat a „láthatatlan” szerek közül. Az egész napos rendezvényen az újbudai napközis tábor felső tagozatos gyermekei is részt vesznek. A kerületi önkormányzat idén saját forrásból, 12,5 millió forinttal támogatja a tavalyi, népszerű kezdeményezés idei folytatását.

Újbuda Eséllyel az esélyért címmel tavaly 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert drog-prevenciós célra az Új-Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül, hogy a 14-25 éves korú fiataljai számára alternatív szabadidős programokat biztosíthasson. A pályázatnak köszönhetően két szabadidős helyszínt biztosít a fiatalok számára, ahová ingyen betérhetnek az utcán csellengés helyett.

A két helyszínt elsősorban a lakótelepi fiatalok számára hozták létre; a kerületben eddig ilyen formában nem működött ilyen. Ezek az egészség-szigeteknek elkeresztelt helyszínek alternatív programok kialakítására alkalmasak, ahol az említett korosztály specifikus problémáira választ adó és a szociális befolyásolásukra alkalmas programokat lehet megvalósítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.