Drog a borítékban

Postai küldeménybe rejtett drogot találtak Borsodban. A feladó fiktívnek bizonyult.
Kábítószergyanús küldeményeket talált a postacsomagok között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezúttal levélborítékban adtak fel tablettákat és növényi aprítékokat ismeretlenek – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

Varga Zoltán emlékeztetett arra, hogy áprilisban három, szintetikus anyagokat tartalmazó csomagot foglalt le a NAV Észak-Magyarországon. A szakértők akkor mindháromról megállapították, hogy kábítószer. A most visszatartott csomagok egyikének szakértői vizsgálata már elkészült. Erről is bebizonyosodott, hogy szintetikus kannabinoid, vagyis kábítószernek minősülő anyag – ismertette a részleteket. Elmondása szerint a Magyar Posta miskolci telephelyén végeztek csomagellenőrzést a NAV pénzügyőrei, amikor két könnyű súlyú, ám ehhez képest magas értékmegjelöléssel ellátott levélborítéknál jelzett Iti, a NAV cigarettakereső kutyája. A borítékokat röntgenkészülékkel is átvizsgálták. Látni lehetett, hogy az egyik valamiféle "vágatot", a másik pedig tablettákat tartalmaz. Mivel a csomagokat csak a feladó jelenlétében jogosultak felbontani a pénzügyőrök, ezért megpróbálták értesíteni a borítékon feltüntetett személyt – közölte Varga Zoltán.

Miután a feladó és a címzett is fiktívnek bizonyult, hatósági tanúk jelenlétében nyitották ki a csomagokat. Az egyikben egy átlátszó műanyag tasakban 15 gramm apróra vágott, halványzöld növényi származék volt, a másikban pedig dollárjeles tabletták. Mindkettőt elküldték a NAV szakértői intézetébe további vizsgálatra. Az egyikről kiderült, hogy az ismeretlen vágott növényszármazék egy új pszichotróp anyag, amely először 4 hónappal ezelőtt bukkant fel Lettországban. A tabletták beazonosítása még folyik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a rendőrségen – közölte a sajtóreferens.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.