Draskovics láthatóbb rendőrséget ígér

A rendőrség legyen láthatóbb és elérhetőbb, legyen ott, ahol az emberek megnyugvást, biztonságérzetet várnak tőle - mondta Draskovics Tibor csütörtökön Nagyatádon a városi rendőrkapitányság felújított, egyben akadálymentesített épületének átadásán.

A kormány pontosan tudja, hogy az eddig megtett lépéseken túl továbbiakra is szükség van - hangsúlyozta az igazságügyi és rendészeti miniszter, hozzátéve: a napokban "jól kidolgozott, újszerű intézkedések sorozatát" fogják bejelenti annak érdekében, hogy a rendőrség hatékonyan, a polgárok elvárásainak megfelelően láthassa el feladatát.

"Meggyőződésem, hogy a nagyatádiak, a somogyiak pontosan azt várják, mint Magyarország minden más polgára, nagyobb rendet, több biztonságot" - mondta a tárcavezető, aki szerencsés városnak nevezte Nagyatádot amiatt, hogy rendelkezik egy szépen felújított, modern rendőrkapitánysági épülettel. Beszédében Draskovics Tibor kitért arra is, hogy ma mintegy másfélezerrel több rendőr van, illetve lesz a következő hetekben az utcákon, közterületeken, s ez megítélése szerint a bűncselekmények számának csökkenésében is látszik.

"Ki kell ezt a csökkenést mondani" - folytatta, magyarázatként. A közvélemény ugyanis - látva a képernyőn a nagyon súlyos bűncselekményeket - hajlamos megfeledkezni arról, hogy mit mutatnak a tények. Ez utóbbaik azt mutatják, hogy a közrend erősödik. Még akkor is, ha vannak települések, vannak országrészek, ahol bizony az emberek - egyébként valóságosan - ennek ellenkezőjét tapasztalhatják.

A 28 millió forint pályázati támogatással, döntően az Országos Rendőr-főkapitányság biztosította forrásból, összességében 204 millió forintból felújított nagyatádi kapitányság átadásán a miniszter gratulált az ott dolgozó rendőröknek, ám mégis azt kívánta: minél kevesebb időt töltsenek az épületben, és minél többet legyenek ott, ahol a polgárok őket látni szeretnék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.