Drága az ingyencirkusz?

Megint csak fanyalognak a szocialisták. Azt teszik szóvá, hiába ad ingyen cirkuszjegyet a kitűnő bizonyítvány mellé a KLIK, mert egy vidéki általános iskolás diák egyedül nem fog Budapestre utazni, a családok többsége pedig nem tudja vállalni a járulékos költségeket.
A Magyar Szocialista Párt (MSZP) szerint „egy jó ötletet sikerült elrontani" az általános iskolások ajándék cirkuszjegyével. Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője, a népjóléti bizottság tagja az MTI-nek azt mondta: mintegy 112 ezer általános iskolai diák a kitűnő bizonyítvány mellé ajándék cirkuszjegyet kapott a Fővárosi Nagycirkuszba, de egy átlagos kétkeresős, kétgyermekes család nem tudja kifizetni a Budapestre utazás és a további jegyek összesen akár húszezer forintos költségét.

A képviselő közölte: kezdeményezni fogja, hogy terjesszék ki az eredetileg augusztus végéig tartó jegybeváltási időszakot a következő tanév végéig vagy legalább december 31-ig. Hozzátette: azt is kezdeményezi, hogy pluszforrások felhasználásával adjanak lehetőséget arra, hogy a gyerekeket kísérő szülő is kaphasson jegyet és térítsék meg az utazási költségeket is.

Véleménye szerint ha a gyerekek egész évben jól teljesítettek, megérdemelnék, hogy ingyen el tudjanak menni Budapestre a családjukkal. Elmondta azt is, hogy eddig nem egészen négyezer gyermek regisztrált az előadásra, ez – tette hozzá – „köszönőviszonyban sincs" a 112 ezerrel, azaz beigazolódni látszik az a félelem, hogy nem tudják igénybe venni ezt az ajándékot.

„A Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából idén nemcsak dicséret jár a kitűnő bizonyítvány mellé, hanem ajándék cirkuszjegy is, amit a napokban kapnak meg az érintett diákok" – tudatta pár napja a KLIK. Az írték, hogy a MACIVA segítségével több mint 112 ezer jegyet osztana ki az ország csaknem kétezer általános iskolájában".

Azóta utazócirkuszok is csatlakoztak az akcióhoz, így az Exit, a Hungária, az Ötvös és a Magyar Klasszikus Cirkusz előadásait is megtekinthetik az ajándékba kapott jeggyel a diákok. A kedvezményt ezzel többen vehetik igénybe, de a gyerekek változatlanul csak egyedül látogathatják ingyen az előadásokat. Szóval ez sem jelent igazán jó megoldást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.