Sajt és csicsókafeldolgozás is bekerült az értéktárba

Harminc éve kapott városi rangot Bácsalmás. Az ünnepségen Németh Balázs polgármester oklevelet adott át azoknak, akiknek az alkotásait vagy a személyét fölvették a bácsalmási nemzeti értéktárba.

Harminc éve emelték városi rangra Bácsalmást. A kerek évforduló alkalmából ünnepséget tartottak, ahol Németh Balázs polgármester oklevelet adott át azoknak az embereknek, akiknek az alkotásai vagy a munkássága bekerült a bácsalmási értéktárba fölvett nemzeti értékek közé - írja a baon.hu.

Az eddig leadott és elbírált pályázatok alapján az alábbi épületek, környezetek és személyek munkássága öregbítik a kisváros hírnevét: Hősök tere, Skorutyák kékfestő műhely, Dulity Tibor Képtár, Zsidó temető, gyapjas gyűszűvirág, Szénásiné Harton Edit, dr. Horváth Zoltán, dr. Sövény Mihály, Erdős Csaba, Erdős Katalin, Horváth József, Prókai Károly, Rabitovszky Alice és Németh Miklósné alkotói munkássága.

A bácsalmási értéktár (humánpolitikai) bizottság döntése alapján néhány helyi termék is bekerült az értéktárba. Ezek a következők: Kiss Zoltán sajtjai, Szente Tibor fűszerpaprikája, Farkas Béla selyemkóró méze, dr. Bakó Mária Lujza csicsóka feldolgozásai és a Bácsalmási Finomságok közül négy termék. Elismerő oklevélben részesült még Novák Dániel (festő, fotográfus) és Hegedűs Hanga, az országos junior konyhafőnök verseny győztese. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.