Hungarocella: Dopeman a vádlottak padjára rúgta magát

Vádat emelhetnek a rapper ellen a hungarocell Orbán-fej rugdosása miatt.

Miközben a nemzeti jelkép megsértése miatt indult büntetőeljárást megszüntették Dopeman (Pityinger László) ellen, garázdaság miatt vádat emelhetnek. Mint ismert, Dopeman 2013 szeptemberében egy kormányellenes tüntetésen részt vett az Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobor ledöntésében, majd a szoborfejet szándékosan odébb rúgta. Később a tüntetők a Lánchídtól a Terror Háza Múzeumig vonultak a szobormaradvánnyal, ahol az egyik demonstráló ököllel megütötte, más késsel vágott ki belőle egy darabot, és akadt, aki ráfeküdt.

Fejfájást okozhat még Dopeman trófeája
Fejfájást okozhat még Dopeman trófeája

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI megkeresésére közölte: Dopemannel szemben eredetileg garázdaság bűntette, valamint nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az I. és XII. kerületi ügyészség a nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt indított nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette. Az erről szóló határozatban viszont az ügyészség tájékoztatta a rappert arról, hogy a megszüntetés nem érinti az ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárást. Utóbbi ügyben az ügyészség vádat fog emelni.

Azt a vádiratot azonban a kerületi ügyészség formálisan – a részmegszüntető határozat jogerőre emelkedéséig – még nem nyújtotta be a bíróságra, ezért arról bővebb tájékoztatást nem adhatnak – írta az ügyészség.

Dopeman a Facebook-oldalán reagált a hírre. Mint írta, „bocsánatot azoktól kértem, akiknek az érzéseit megbántottam vagy az ízlését megsértettem. Bűncselekmény miatt nem tehettem, hiszen azt nem követtem el.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.