Döntöttek: áthidaló kölcsön a BKV-nak, visszaveszik a vízműveket

Rendkívüli zárt ülésen elfogadta a fővárosi önkormányzat, hogy 5 milliárd forintos tulajdonosi kölcsönt nyújt a BKV-nak, s döntés született a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról is – értesült a Népszabadság.

Hivatalos információk még nem láttak napvilágot a hétfői zárt ülésről, de lapunk úgy tudja: két fontos előterjesztésre már rábólintottak a képviselők. Korábban már írtunk arról, hogy újabb pénzügyi segítséget kaphat a BKV a lejáró hitelek visszafizetése, valamint az állami normatíva zárolása miatt kialakult akut forráshiány megszüntetése érdekében. Erre már csak az áprilisi bérek kfizetése miatt is szüksége van a közlekedési vállalatnak.

Értesüléseink szerint a BKV 5 milliárd forintos áthidaló tulajdonosi kölcsönben részesül.

Döntöttek a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról is. Előzetesen a főpolgármester 15,1 milliárd forintos árban egyezett meg a francia Suez Environnement-nal. Ez háromszor akkora összeg, mint eredetileg tervezték. A külföldi befektetők viszont hozzájárultak a részletfizetéshez. Az első 8 milliárdot szerződésbontáskor kell kifizetni, a többit a következő két évben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.