Dombóvári csata: Szabó–Fidesz 1:0

Visszahelyezte posztjára a bíróság Szabó Lorándot, Dombóvár független polgármesterét, akit a város fideszes többségű képviselő-testülete december 8-án függesztett fel állásából.

Dombóvár első emberét azért támadta a testületben abszolút többségben lévő Fidesz-frakció, mert úgy látták, hogy Szabó négy esetben nem végezte el időben a rábízott feladatokat. A frakció megszavazta, hogy a hibák kivizsgálására fegyelmi eljárást indítsanak, s a procedúra idejére felfüggesztették a munkavégzés alól a város első emberét. Szabó a Tolna Megyei Bíróságon megtámadta a döntést, s csütörtökön megszületett a verdikt az ügyben. A bíróság szerint nincs meg a jogalapja a polgármester felfüggesztésének, így Szabó újra elfoglalhatja hivatalát.

A fegyelmi viszont tovább folyik, s azt január 7-éig kell lezárnia a három fideszes városatyából létrehozott bizottságnak. Szabó szerint az ellene felhozott vádak mindegyike könnyen cáfolható koholmány, ezért, ha a bizottság akár a legcsekélyebb mértékben is elmarasztalja őt, újra bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.