Dobra verik az SZDSZ ingatlanjait

Az SZDSZ félmilliárdos tartozása miatt hamarosan árverezhetik a párt vagyonához tartozó épületeket.
Több mint egy év alatt sem tudta értékesíteni az egykori Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) egyetlen ingatlanját sem a párt tartozásainak rendezésére kijelölt bírósági végrehajtó – adta hírül a Magyar Nemzet. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint ugyanakkor a közeljövőben várható a még el nem kelt 12 ingatlan árverésének kitűzése.

A parlamentből 2010-ben kiszorult liberális párt több százmillió forint adósságot halmozott fel, ezért került végrehajtás alá összesen 26 ingatlanjuk. Lázár János kancelláriaminiszter tavaly márciusban jelentette be, hogy addig az SZDSZ 14 ingatlanját értékesítették összesen 211 millió forintért, s további 12 ingatlan vár eladásra, becsült értékük akkor 329 millió forint volt. Azóta sem sikerült eladni őket, az egykori kormánypárt tartozása így megközelítőleg 500 millió forint.

Az SZDSZ – más parlamenti pártokhoz hasonlóan – 2008-ban vett fel hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) ingatlanvásárlásra. A pártnak a pénzintézet csaknem 415 millió forintot folyósított állami kezességvállalással, ám a liberálisok szinte egyáltalán nem törlesztették a kölcsönt, ami azért volt különös, mert még a Magyar Demokrata Fórum (MDF) utódpártja is fizette hitelét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.