DK: Tarlósék szociálpolitikája ostoba és embertelen

Budapest vezetése úgy viselkedik, mint egy különösen ostoba stucc: ha nem látom, akkor nincs is nyomor - írja a Demokratikus Koalíció a fővárosi Fidesz szociálpolitikájáról.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a lomtalanításkor kihelyezett szemét a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerül, és aki ezt onnan elviszi, azt büntetéssel, sőt börtönnel fenyegeti. Szeretnénk felvilágosítani a főváros urait, hogy a "lomizókat" nem bűnös nyerészkedési szándék vezeti. Egyszerűen szeretnének megélni, életben maradni, ami a Fidesz Magyarországán a Budapesten is egyre nehezebb - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvivője.

Szerinte "a szegénységet büntetni nemcsak ostobaság, de embertelenség is, ez Tarlós István és a Fidesz politikája, azt hiszik, ha erőszakkal és büntetéssel eltüntetik a szegényeket az utcákról akkor megoldották a problémát".

Mint a DK politikusa írja, "törvényi eszközökkel zaklatják a hajléktalanokat, el akarják üldözni a bolhapiacot a Városligettől. Úgy viselkednek, mint egy különösen ostoba stucc: ha nem látom, akkor nincs is nyomor. A döntés nemcsak embertelen, de észszerűtlen is, hiszen, ha a szemét FKF tulajdona, akkor innen kezdve az őrzéséről is gondoskodni kell".

Fölteszi a kérdést: "mennyi pénzébe és energiájába kerül majd ez az ostobaság a városnak és az adófizetőknek? Valóban ez a Főváros legnagyobb városrendészeti, közbiztonsági problémája?". Arató Gergely közleménye így zárul: "felszólítjuk a főváros fideszes vezetését, hogy ha már semmit sem tesz a szegénység enyhítésére, sőt gazdaság és szociálpolitikájával súlyosbítja azt, akkor legalább hagyja abba a nyomorultak folyamatos törvényi és rendészeti zaklatását, megalázását".


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.