DK: szélsőséges pártokra nincs szüksége a demokratikus összefogásnak

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint szélsőséges pártokra, így a Munkáspárt 2006-ra nincs szüksége az "Orbán-rendszer" megdöntése érdekében összefogó demokratikus erőknek - közölte a DK pénteken az MTI-vel.

A Munkáspárt 2006 csütörtökön tájékoztatatta az MTI-t arról, hogy a DK szervezetük kizárását kezdeményezte az MSZP által létrehozott ellenzéki megbeszélésekből.

A DK pénteki közleményében erre reagálva azt írta: a Munkáspárt 2006 saját alapszabálya szerint kommunista párt, a kommunizmus pedig szélsőséges eszme, a kommunista pártok szélsőséges pártok. "Az Orbán-rendszer megdöntése érdekében a demokratikus erők legszélesebb összefogására van szükség, ebbe nem tartoznak bele szélsőséges pártok" - szögezte le a DK. Szerintük ez akkor is igaz, ha ma Magyarországon a szélsőjobboldal veszélyessége jóval nagyobb a szélsőbaloldal veszélyességénél.

Az MSZP által kezdeményezett ellenzéki megbeszélések január elején indultak közjogi kérdések megtárgyalásával. Azóta gazdasági, oktatási, kül- és nemzetpolitikai, foglalkoztatáspolitikai, mezőgazdasági és szociális kérdésekről is egyeztettek már. Az MSZP 19 témát javasolt a várhatóan március végéig tartó tárgyalássorozatra.

Az LMP a kezdetektől távol marad az egyeztetésektől, az Együtt 2014 pedig csak a közjogi megbeszéléseken vesz részt. Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért nevében hétfőn korainak nevezte szervezete csatlakozását az ellenzéki egyeztetéshez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.