DK: Számolják fel az ócsai lakóparkot!

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány számolja fel az elhibázott ócsai szociális lakóparkot, s számoljon el az erre szánt 2 és fél milliárd forinttal. A párt szerint a beteg ócsai ötletet silány kivitelezés követte.

A minden év október 17-én tartott szegénység elleni küzdelem világnapjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a nélkülözők nehéz sorsára. Magyarországon a kormány elhibázott politikája miatt az elmúlt három évben nőtt a szegények száma és rosszabbodott a helyzetük - fogalmazott Niedermüller Péter, a DK alelnöke és Sebián-Petrovszki László operatív igazgató.

A DK szerint a kormánynak ezen a napon kellene beismernie eddigi, szegénységellenesnek mondott, valójában szegényellenes politikája kudarcát. Első lépésként követeli, hogy számolják fel a hírhedt ócsai szociális lakóparkot, számoljanak el az erre fordított 2,5 milliárd forinttal, és a rendelkezésre álló pénzből biztosítsanak bérlakást a nélkülözők számára.

Az ócsai lakópark az orbáni szegényellenes politika minden torz vonását magán viseli. A kormány politikájának lényege nem a szegénység fölszámolása, hanem a szegények fizikailag elkülönítése; ezt a szociális temetés elrendelt módja és a hajléktalanokkal szembeni legújabb intézkedések is alátámasztják. A beteg ócsai ötletet silány kivitelezés követte, hiszen még a feltételek enyhítése ellenére sem sikerül az érintettek széles körének lakást biztosítani. Mindezt annyi pénzből teszi a kormány, amennyiből sokkal több szegény életét segíthetné, ha a pénzből már meglévő lakásokat bérelne. Igaz, ebben az esetben nem tudna világtól elzárt szegénytelepeket létrehozni.

Ócsa, bejárat
Ócsán, tegnap délelőtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.