DK: Elhallgatják, hogy Gyurcsányék döntöttek a Zeneakadémia felújításáról

Jellemző az Orbán-kormány neveletlenségére, hogy a korábbi kabinetet nem hívta meg az avatásra - írja közleményében a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció.

A Demokratikus Koalíció büszke arra, hogy a magyar zenekultúra legendás épülete ismét régi pompájában fogadja a muzsika szerelmeseit - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőcsoportjának vezetője.

A DK ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a beruházásról még a Gyurcsány-kormány döntött és teremtette meg annak pénzügyi forrásait. Jellemző az Orbán-kormány neveletlenségére, hogy a korábbi kabinetet nem hívta meg az avatásra. Nem kevésbé tanulságos, hogy a Zenekadémia felújítását 90 százalékban uniós források biztosították. Ez újabb bizonyíték arra, hogy az Orbán-rezsim unióellenes kirohanásai teljesen értelmetlenek és igazságtalanok - zárul a közlemény.

Mint korábban beszámoltunk róla: a patinás épület "a csillártól a kazánházig megújul", megerősítettek szinte minden falát, hogy további száz évig megbízhatóan tartsa a 2013–14-es tanév kezdetén megnyíló épületet. Készült új liftakna, rendezvényterem, korszerűbb lett a büfé és az újraépített tetőtér.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.