DK: Dilettantizmus miatt veszélyben a 35 milliárdos projekt

Orbán Viktor Unió elleni "szabadságharcának" újabb történelmi sikere drága mulatság lesz Budapest lakóinak: a késedelem azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a város kicsúszik a határidőből, s elvész az új villamosokra elnyert uniós támogatás - írja a Demokratikus Koalíció.

A Közbeszerzési Döntőbizottság mai döntésével megsemmisítette a fővárosi villamostender eredményét, és megbírságolta a pályázatot hirdető Budapesti Közlekedési Központot. Nemcsak Magyarország, de a Budapesti Közlekedési Központ is jobban teljesít: a közbeszerzési eljárás dilettáns előkészítése miatt veszélybe került az egyik legnagyobb, 35 milliárdos fővárosi fejlesztés - írja közleményében Élő Norbert, a Demokratikis Koalíció budapesti koordinátora.

Közleménye szerint a késedelem azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a város kicsúszik a határidőből, és így elvész az új villamosokra elnyert uniós támogatás. Orbán Viktor Unió elleni "szabadságharcának" újabb történelmi sikere drága mulatság lesz Budapest lakóinak. A Demokratikus Koalíció fölszólítja Tarlós István főpolgármestert, hogy vonja le a BKK újabb fiaskójának konzekvenciáit; vizsgáltassa ki az ügyet és vonja felelősségre azokat, akik hibáztak. A vizsgálat térjen ki arra is, milyen üzleti vagy politikai okok miatt próbálta manipulálni a BKK a közbeszerzést.

A DK egyúttal elvárja a BKK kudarcért felelős vezetőitől, hogy a cégre kirótt egymilliós bírságot saját, prémiumokkal jól kibélelt zsebükből fizessék ki, és ne a fővárosi polgárokéból, amely, hála a nemzeti Együttműködés Kormányának, egyre laposabb - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.