DK: A kormány nem segítette a parlagfű elleni védekezést

- Hogyan lehet felkészülni a parlagfű-szezonra minden idők legkevesebb forrásából, alig 70 millió forintból? - tette föl a kérdést a kormánynak Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője. S meg is válaszolta: sehogy.

- Mit tett a kormány a parlagfű elleni védekezés érdekében? Mit tettek azért, hogy a pollenterhelés drasztikusan csökkenjen, hogy ne alakuljon ki újra katasztrófa körüli helyzet Magyarországon? Hogyan lehet egyáltalán felkészülni a parlagfű-szezonra minden idők legkevesebb forrásából, alig 70 millió forintból? - tette föl kérdéseit az Országos Sajtószolgálat útján Oláh Lajos országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció tagja, a kKépviselők Parlagfű csoportjának elnöke.

Mint közleményében írja, az elmúlt napokban elérte a közepes szintet a parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az országban, néhol "narancs" jelzést is kiadott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Sajnálatos módon újra beköszöntött ez az időszak, s a helyzet szerinte az elkövetkezendő napokban-hetekben előreláthatólag csak súlyosbodni fog.

Oláh Lajos szerint habár évről-évre egyre több ember szenved az említett pollen okozta allergiától, a kormány és az illetékes minisztériumok semmit sem tesznek e tarthatatlan helyzet ellen, az ország pedig egyre felkészületlenebbül lép a parlagfű-szezonba. A közlemény szerint a képviselő értetlenül áll az ismételten kialakult helyzet előtt és ezúton kérdezi az illetékeseket, hogy mit tettek ebben az évben annak érdekében, hogy a csaknem kétmillió allergiás életkörülményei megváltozzanak?

A politikus azt írja: a kérdésekre a válasz egyszerű, hiszen a kormány immáron sokadjára semmit sem tett azért, hogy akár parányi mértékben is javuljanak a betegek kilátásai. Folyamatosan halogatnak lényeges döntéseket, kormánybiztos kinevezését, a belterületekkel kapcsolatos módosításokat, de a kormány még arra sem képes, hogy tisztességesen megválaszolja a civil megkereséseket, például az adófizetők korábbi egy százalékos felajánlásainak felhasználása kapcsán.

A helyzet kilátástalan, immáron késő bármit is tenni, így nem marad más hátra, minthogy az allergiások minden tüsszentésüknél megköszönjék a Fidesz vezette kormánynak, hogy újra nem tett semmit a parlagfű elleni küzdelem terén - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.