DK: a Fidesz a kommunista propaganda nyelvét beszéli

Ízléstelen, ahogy a hatalmon levő Fidesz Soros György kezét látja az őt bíráló szervezetek mögött. Pfuj - így reagált a Demokratikus Koalíció arra, hogy a nagyobbik kormánypárt szerint külföldről pénzelik a hazai ellenzéket.

A Demokratikus Koalíció (DK) szolidáris a Haza és Haladás Alapítvánnyal - közölte az Országos Sajtószolgálsthoz eljuttatott közleményében a párt két alelnöke, Bauer Tamás és Niedermüller Péter. Mint írják, a Fidesz a kommunisták nyelvén, a kommunisták logikájával beszél. A DK szerint a Fidesz soros szóvivőjének támadása a mindenkori kormányt bíráló jogvédő szervezetek és a Haza és Haladás Alapítvány ellen szégyenletes módon az egykori kommunista rendszerek logikáját követi, s nem véletlenül használja a kommunista propaganda nyelvét. A kommunista rendszerek tekintették imperialista ügynöknek a rendszer belső kritikusait. Most a Fidesz szóvivője ezt a gyakorlatot veszi át.

A közlemény szerint "amikor a Fidesz még a kommunista rendszer ellen szerveződő szabadságmozgalom volt, a Fidesz is támaszkodott külföldi támogatásra, és az új pártok közül a Fidesz volt az egyetlen, amely ifjúsági szervezetként igénybe vette a Soros-alapítvány támogatását. Ennek fényében kiváltképp ízléstelen, ahogy a hatalmon levő Fidesz Csurka István egykori érvelését átvéve Soros kezét látja az őt bíráló szervezetek mögött. Pfuj".

A Demokratikus Koalíció szolidáris az igaztalanul megtámadottakkal: a Haza és Haladás Alapítvánnyal, a jogvédő szervezetekkel. Ugyanakkor emlékeztet arra, hogy Soros György támogatásának kiemelkedő szerepe volt a magyar demokrácia megteremtésében, a független magyar társadalomtudományi kutatás lehetővé tételében, amiért megilleti a magyar demokraták hálája. Csurka és Orbán mocskolódására csak büszke lehet - zárul a közlemény.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.