DK-s harc a miskolci sajtószabadságért

A Demokratikus Koalíció miskolci aktivistái csendes demonstrációval szerették volna elérni, hogy álláspontjukat közzétegye a közpénzből fenntartott helyi hírportál, a minap.hu.

Az ellenzéki pártokat korábban helyi fideszes politikusok egy sajtótájékoztatón azzal „gyanúsították meg”, hogy migránsokat akarnak betelepíteni Miskolc belvárosába - erről tudósított a hírportál, ám az ellenzéki pártok reakcióit már elfelejtette lehozni.

Nagy-Korsa Judit, Tompa Sándor és Varga Gergő, a DK három miskolci politikusa ezért ma délután bement a minap.hu-t üzemeltető önkormányzati cég székházába, s közölte: addig nem távoznak, míg az ő álláspontjukat nem teszik közzé. A kommunikációs cég munkatársai látható zavarodottsággal vették tudomásul, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében a másik fél véleményét is meg kellene hallgatniuk, s több kísérletet tettek arra, hogy a két politikust eltávolítsák az épületből. Ennek egyik legszánalmasabb módja az volt, amikor egy folyosórészre kiírták: „Magánterület, belépni csak engedélyel (sic!)!” Biztonsági őröket is hívtak, de végül erőszakra nem került sor.

Varga Gergő folyamatosan posztolta az eseményeket a saját Facebook-oldalán, s mikor arról írt, hogy lassan kezd éhes lenni, a hivatalnokok kiszóltak a folyosóra, hogy ott étkezni tilos - vagyis követték a posztokat. Hozzátették azt is, hogy a tiltakozók nem használhatják a székházban lévő étkezdét, sőt, a vécét sem.

Öt órányi csendes csata után egyfajta félmegoldás született. A DK közleményét ugyan nem hozták le a minap.hu-n, a korábbi cikket azonban frissítették, s ide már az ellenzéki álláspontokból is beollóztak néhány mondatot.    

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.