DK: Orbán Genfben találkozott a svájci bankok munkatársaival?

Az Orbán-kormány fuldoklik a korrupcióban. Elvileg nincs rá pénzügyi háttér, de Kósa Lajos dubajozik és luxuslakást vesz, Lázár János milliós órát hord, Rogán Antal és Szijjártó Péter házának mérete képes a növekedésre, Giró-Szász András pedig áron alul jut több száz milliós ingatlanhoz - állította szombati tájékoztatóján Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

A politikus szerint máig nem tudják azt sem az emberek, miért ment Svájcba Orbán Viktor. A hivatalos indoklás szerint Orbán lányát látogatta meg luxusiskolájában. Legutóbb a DK mégis azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy találkozott-e a Credit Suisse és a Pictet Bank munkatársaival. Igenlő vagy tagadó válasz helyett a kormányfő sajtófelelőse azt mondta, hogy "vadkacsa".

Ezt a reagálást a Demokratikus Koalíció nem fogadja el - más madarak nevét sem - ezért most igyekszik tovább frissíteni Orbán Viktor memóriáját. Gréczy azt kérdezte Orbántól, Genfben jött-e létre az ominózus megbeszélés? Gréczy közölte, hivatalos levél az előző, a tárgyalás tényét firtató írásbeli kérdésükre sem érkezett, ezért a helyszínre vonatkozó érdeklődését ugyancsak elküldi írásban is.

- Az országnak joga van tudni, hogy amikor a tüntetéseken, ellenzéki rendezvényeken folyamatosan maffiakormánynak hívják a rezsimet, mikor, mit csinált a miniszterelnök. A DK tart attól, hogy pénzügyei lehetnek Orbánnak Svájcban és nem véletlen, hogy arról nem számolt be - mondta a DK szóvivője.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.