DK: Mi lett a gazdák félmilliárd forintjával?

Győrffy Balázs és társai méltatlanok az Agrárkamara vezetésére - állítja a Demokratikus Koalíció alelnöke. 

A Fidesz a gazdákat arra kényszerítette, hogy egy olyan kamarának legyenek tagjai, amelynek működésébe, vezetőinek kiválasztásába semmi beleszólásuk nincs. A kamara vezetését csalárd módon a kormánypártok saját hűbéreseikből állították össze. A tagok távolmaradásukkal tiltakoztak ez ellen, a szavazáson a jogosultaknak kevesebb, mint 7 százaléka vett részt - írja sajtóközleményében Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke.

Szerinte a kamara a tevékenységével igazolta, hogy nem a gazdálkodással foglalkozó sokakat, hanem a fideszes kevesek akaratát szolgálja. Aljas módon, a Fidesz trükkjével megkaparintotta a helyi földbizottságok jogosítványát és visszaél azzal; spekulánsok ezreit juttatta aranykalászos gazda címhez, hogy megszerezhessék a földeket. Győrffy arra kérte a kormányt, "adja el a gazdáknak az állami földeket", hogy ha már a gazdák nem is, legalább ő maga hatalmas területeket szerezhessen meg az így eladott állami földekből.

Nagy-Huszein Tibor szerint Győrffy Balázs a gazdák befizetett tagdíjából közel fél milliárd forintot juttatott valaki(k)nek olyan informatikai "fejlesztésért", amire a gazdáknak semmi szüksége nincs, és amit pár millió Ft-ból meg lehetne csinálni. 

A DK meggyőződése, hogy Győrffy Balázs és társai méltatlanná váltak csalárd módon szerzett tisztségükre, ezért követeljük, hogy haladéktalanul távozzanak a Kamara éléről, és a Kamara tartson tisztességes választást! Ideje, hogy a sokak döntsenek a saját sorsukról, és ne a fideszes kevesek akarata érvényesüljön - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.