DK: Ez a tolvajok és csalók botránykormányzása

A DK szerint "a szabad rablás nyílt beismerése" az, hogy januártól a döntéshozók akár önmaguknak vagy családjuknak is osztogathatnak közpénzeket. Erről Vadai Ágnes DK-alelnök hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt.
A független parlamenti képviselő az atlatszo.hu hírportál szombati cikkére hivatkozott, amely szerint a pénteken benyújtott, költségvetést megalapozó törvényjavaslatban a kormány a hazai forrásból finanszírozott költségvetési támogatásokra vonatkozóan jelentősen korlátozza az összeférhetetlenségi szabályokat, például megszüntetné azt a szabályt, amelyik szerint a kormánytagok és hozzátartozóik, valamint a pártokhoz kötődő szervezetek nem támogathatók közpénzből.

A DK szerint a "kormányzati szintre emelt korrupció és a törvényekben engedélyezett szabad rablás" is indokolja, hogy a szavazók minél előbb előre hozott választás keretében mondhassanak nemet "a tolvajok és csalók botránykormányzására". Hozzátette, a párt úgy gondolja, hogy egy ilyen választás után mindenkinek az "újjászervezett, független magyar bíróság előtt kell elszámolnia a tetteivel". Mindenki annyit kap majd, amennyit csalárd módon, hatalmával és esküjével visszaélve ellopott az adófizetőktől, és "ez nem fenyegetés, ez egy nagyon kedves, ámde határozott ígéret" - közölte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.