DK: elfogadhatatlan az újabb sarc

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy a parlament keddi döntésével lehetővé tette az üzemanyagok és a dohánytermékek jövedéki adójának felemelését.

A párt alelnöke, Varju László budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a döntéshozók újra az emberek megsarcolásával szereznek többletbevételeket. A politikus ellenezte, hogy akkor is többet kelljen fizetni az üzemanyagért, ha éppen csökken az olaj világpiaci ára.

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt gondolja, hogy a terrorizmus elleni fellépéshez szükséges eszközök eddig is a kormány rendelkezésére álltak, a párthoz tartozó képviselők ezért sem támogatták a Belügyminisztérium terrorellenes csomagját. Ami történik, az inkább az emberek megfélemlítését szolgálja és a "szégyenletes" kvótakampányhoz járul hozzá - értékelt Varju László.

A független képviselő - azzal összefüggésben, hogy a parlament elfogadta az olimpiai és paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szóló törvényt és módosított a vizes világbajnokságról szóló jogszabályon - elfogadhatatlannak nevezte, hogy amikor az oktatás és az egészségügy "a padlón van", a kormány látványberuházásokat hajt végre, ráadásul olyanokat, amelyeknek "nem tudja kontrollálni" a költségeit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.