DK: A kormány tovább hazudik a nyugdíjak ügyében

Az ígéretek ellenére semmi sem lett az egyéni nyugdíjszámlákból - állította közleményében Niedermüller Péter, a DK alalnöke. A párt felszólította a kormányt, hogy hagyjon fel a felelőtlen ígérgetéssel, és hozza létre az egyéni számlák rendszerét.
A kormány 2011-ben, a magánnyugdíjpénztárak erőszakos kisajátításakor megígérte, hogy az állami rendszerben egyéni számlák lesznek, amelyek segítségével mindenki gyorsan és egyszerűen ki tudja majd számolni, mennyi nyugdíjra számíthat. A rendszer beindulását előbb 2012 legelejére, majd 2014 tavaszára ígérték, de az a mai napig sem működik - állítja Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke. - Létezik ugyan egy, a befizetéseket nyilvántartó oldal, ennek azonban semmi köze sincs az egyéni számlákhoz – ez csupán szemfényvesztés. Most azt próbálja meg elhitetni a kormány az országgal, hogy szeptember végére feláll az egyéni számlás rendszer.

Ugyanakkor Varga Mihály és Rogán Antal korábbi hitegetései ellenére a rendszerben nem kerül majd jóváírásra a magánnyugdíjpénztárakból elrabolt vagyon - teszi hozzá Niedermüller. - Már csak azért sem mert a 3000 milliárd forintot nem az ONYF kezeli. Hogy kinél van ez a pénz, mire használta azt a kormány, arról a mai napig semmit nem lehet tudni.

A Demokratikus Koalíció ismételten felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a felelőtlen ígérgetéssel, hozza végre létre az egyéni számlák megbízható rendszerét és haladéktalanul számoljon el az államosított magánpénztári nyugdíj vagyonnal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.