Diplomás átlagbért adna a pedagógusoknak a Jobbik

A Jobbik szerint egyáltalán nem lehet sikerként értékelni a kormány pedagógus-életpályamodelljét. Az ellenzéki párt azt ígéri, kormányra kerülésük esetén a diplomás átlagbér szintjére emelné a pedagógusok fizetését.

Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, oktatáspolitikusa írt erről az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár napközben tartott sajtótájékoztatójára reagálva. A kormány képviselője arról beszélt, hogy mostanra minden pedagógus láthatja, hogy mit jelent számukra a régóta várt béremelés, amely 10-100 ezer forint között mozog.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a pedagógusok életpályamodelljének bevezetésével a sokat dolgozó, jól képzett pedagógusok járnak rosszul. Ráadásul a tanárok fizetése a 2008-as, legutóbbi béremelés óta közel 32 százalékot vesztett értékéből, így a mostani emelés nagyságrendileg mindössze ennek kompenzációjára elég - fejtette ki, hozzátéve: a fontos pótlékok eltörlését és a munkaterhek növelését is figyelembe véve "egyáltalán nem beszélhetünk sikerről".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.