Digitális krétakör

Ettől a tanévtől digitális táblákkal, s a használatukhoz szükséges egyéb számítástechnikai eszközökkel gyarapodnak a XIII. kerületi általános és középiskolák.

Az önkormányzat 150 millió forintot költ hároméves oktatásfejlesztési programjára

, melynek első ütemét indították el idén: összesen 45 darab interaktív eszközt szerelnek fel a tanintézetekben, elsőként a Csata utcai Általános Iskolában, az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában, a Berzeviczy Gizella Tagiskolában, a Hegedüs Géza Általános Iskolában, az Eötvös József Általános Iskolában és az Ady Endre Gimnáziumban. Az interaktív táblákat a földrajz-, az informatika-, a kémia-, a természetismeret és a matematikaórákon hasznosíthatják a diákok. A programot ma délelőtt a Csata utcai iskolában mutatták be.

A kerület képviselő-testülete stratégiai célként fogalmazta meg az iskolai infrastruktúra fejlesztését, az úgynevezett kompetenciaalapú oktatás bevezetését. Az informatikával támogatott módszerek alkalmazása, a tanárok felkészítése lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekeknek használható tudást adjanak át. A fejlesztés három év alatt valósul meg, az összességében mintegy 150 millió forintból minden iskola egységes táblacsomagot kap, az interaktív tábla mellé projektorokat és laptopokat.

A kerület folyamatosan, sok százmillió forintból megújuló és bővülő oktatási intézményeiben egyébként idén is biztosítottak a működéi feltételek. A 2500 óvodás, 4500 általános iskolás és 2000 gimnazista részére a törvényben meghatározott kedvezményeken túl az önkormányzat által nyújtott támogatások is rendelkezésre állnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.