Deutsch Tamás: ősszel újabb választás lehet

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje szerint a június 7-i európai parlamenti választás politikai értelemben a következő magyar parlamenti választás első fordulójának tekinthető.

Pénteki győri sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy az első forduló után még az ősszel új választás lehet. "Még ősszel visszakaphatják a magyar polgárok azt a jogukat, hogy maguk határozzák meg, milyen irányban haladjon az ország" - hangoztatta.

Deutsch jó esélyt lát arra, hogy nagyobb lesz a részvétel a közelgő EP-választáson, mint amekkora 2004-ben volt. Bizakodását - mint rámutatott - személyes tapasztalatára alapozza, amely szerint erősödik az elhatározás a polgárokban a részvételt illetően. Hozzátette: minden ellenkező állítás ellenére, az EP-választásnak is van belpolitikai hatása. Arról szavazunk, hogy azon az úton akar-e haladni az ország, amelyet a kormányzat próbál kijelölni, vagy új irányt választ - fogalmazott.

Deutsch Tamás alapvető és gyökeres változást sürgetett. Tragikusnak mondta az elmúlt 7 év kormányzati teljesítményét. Kifejtette: az elmúlt 7 év egyértelművé és világossá tette, hogy "Magyarországon egyszer és mindenkorra véget ért a posztkommunizmus és a poszt-kádárizmus".

Szerinte a jelenlegi kormánypolitikusok maguk tettek pontot saját politikai pályafutásuk végére. Egy ország számára tették világossá, hogy az ország ügyeinek intézésére, a kormányzásra alkalmatlanok - hangoztatta.

Deutsch Tamás azt is közölte: Brüsszelben abban az esetben tudnak együttműködni a másik politikai oldal képviselőivel, ha az valóban együttgondolkodást, közös álláspont kialakítását és együttes cselekvést jelent. Olyan kérdésben azonban nem működnek együtt, mint az európai agrártámogatási rendszer megváltoztatásának ügye, amikor a magyar gazdáknak a mostani rendszer fenntartása és csiszolása az érdeke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.