Deutsch toboroz, a Fidesz a Facebookon vág vissza

Csatlakozik Deutsch Tamás a Facebook közösségi portálon indított Elég a hazugságokból néven működő csoporthoz. Szerinte Magyarországon sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság van.

A politikai hazugság megöli az emberek egyéni és közösségi szabadságát - jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. Közölte: ő maga is szeretne a magyar polgárok szabadságát megerősíteni szándékozó, annak garanciát adó kezdeményezésekben részt venni, ezért csatlakozik a Facebookon indított Elég a hazugságokból néven indított csoporthoz.

Az oldalon az "ELÉG! Elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket. Csatlakozz, ha úgy gondolod, hogy ELÉG a hazugságokból! EL A KEZEKKEL MAGYARORSZÁGTÓL!!!!!" szöveg található.

Deutsch Tamás minden magyar demokratát, minden szabadságszerető embert, férfit és nőt arra invitál, hogy csatlakozzon ehhez az oldalhoz. „Legyen ez az oldal a magyar szabadság oldala a Facebookon" - fogalmazott, hozzátéve: azt szeretné, ha néhány hónap alatt legalább egymilliónyian csatlakoznának a csoporthoz és ez lenne a magyar nyelvű Facebook világában a legnagyobb közösség.

Arra szólított fel, hogy ennek a kezdeményezésnek a kapcsán is mutassák meg, Magyarországon sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság van. A képviselő úgy fogalmazott: „tényleg elég volt már azokból a hazugságokból", amelyeket nap, mint nap lehet Magyarországon is tapasztalni szocialista és volt szabad demokrata politikusoktól.

„Nagyon izgalmas, hogy most hirtelen Gyurcsány Ferenc mennyire demokratából lett varrva", bár - folytatta a politikus - nem nagyon emlékszik a volt kormányfő mély demokratikus elkötelezettségére azokból az időkből, amikor még miniszterelnök volt, akkor ugyanis „közvetlen politikai utasításra, olyan politikai utasításra, amelyhez személyesen Gyurcsány Ferencnek is van köze" az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára emlékező békés emberekre „rendőri erőszakot vezényeltek".

Megjegyezte, arra sem emlékszik, hogy Mesterházy Attila Gyurcsány politikai államtitkáraként kiállt volna az ellen, hogy Zuschlag János hogyan intézte az ügyeit.

A kormányzati hatalom szintjére emelt hazugságok hatalmas károkat okoztak az országnak és az abban élőknek - hangsúlyozta Deutsch.

A XXI. század elején a gazdaság európai összehasonlításban is gyarapodott, a munkanélküliség és az ország adóssága pedig csökkent - hangoztatta -, de utána a hatalom hazugságai miatt ez a tendencia megfordult.

A politikus Orbán Viktor strasbourgi fellépését határozottnak nevezte. Szerinte a kormányfő felszólalása alatt legalább két okból jó volt magyarnak lenni az Európai Parlament üléstermében. Mint mondta, van jelentősége annak, hogy a magyarok, sok évtizednyi diktatúra után, most végre a kormányfő személyén keresztül ott lehetnek az újra egységes Európában és első alkalommal Magyarország lehet az unió soros elnöke.

A másik okként azt mondta, hogy a vita végén nem történt más, minthogy a magyar kormányfő olyan módon, olyan tartalommal és érveléssel fogalmazott az EP-ben, amilyennel korábban a német kancellár, a francia elnök vagy a brit miniszterelnök megnyilvánult.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy az EU egyenjogú és egyenrangú tagállamok közössége. Hozzátette, hogy Magyarország nem kicsi, hanem egy átlagos méretű tagállam, ezért a hasonló nagyságú uniós országok ott lévő képviselőinek felszabadító volt ez az érzés, hogy „lehet őszintén, nyíltan, határozottan saját magad igazságába vetett hittel megszólalni az Európai Parlamentben és nem kell évtizedek óta megírt szerepkönyvek, forgatókönyvek jegyében az ilyen méretű tagállamok első számú vezetőinek fülüket, farkukat behúzva úgy tenniük, mintha nekik egyébként nem lennének nemzeti érdekeik".

Egyúttal kijelentette, sértő azt állítani, hogy ami Magyarországon történik, az azt mutatja, hogy a magyar polgárok közössége megint olyan politikai rendszert működtet, amely miatt a diktatúra felé sodródik az ország.

Deutsch Tamás a Facebookot reklámozza
Budapest, 2011. január 21. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatón jelenti be, hogy csatlakozik a Facebook közösségi portálon indított Elég a hazugságokból néven indított csoporthoz. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.