Deutsch: Cél, hogy az internettel járó előnyöket egyre többen élvezhessék

Az internet-áfa csökkentésének célja, hogy minél több embernek lehetősége legyen internet-előfizetésre és az európai átlag fölé emelkedjen a internetelterjedtség - jelentette ki a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken az M1 televízió műsorában.
Magyarországon ma a lakosság 70 százaléka internetezik rendszeresen, miközben az európai átlag 80-82 százalék; az a céljuk, hogy az internettel járó előnyöket egyre többen élvezhessék - közölte Deutsch Tamás.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány tervei szerint 2017-től a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfatartalma.

Úgy vélekedett, hogy a digitális írástudás ma már létfeltétel, ezért elsőrendű cél, hogy az iskolából ilyen tudással kerüljenek ki a diákok, valamint az idősebb korosztályok is megszerezzék a digitális alapismereteket.

Mindez annál is inkább szükséges, mert ma 22 ezer informatikus hiányzik Magyarországon, az ő munkájuk pedig további 50 ezer álláshelyet teremthetne - mondta Deutsch Tamás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.