"Deportálásuk" ellen tüntetnek miskolci romák

Miskolci romák tüntetést szerveznek csütörtökön az önkormányzat elé a "deportálási határozat" ellen, amely szerint azoknak a lakosoknak, akik vállalják, hogy Miskolc város határain kívül folytatják az életet, másfél-kétmillió forint támogatást nyújtanak - értesült az atv.hu.

A miskolci önkormányzat még május elején szavazta meg a Fidesz-KDNP javaslatát a „nyomortelepek és gettók" felszámolására. A döntés szerint azok, akik elhagyják ezeket a lakásokat, és más településeken vásárolnak magasabb komfortfokozatú lakásokat, 1,5–2 millió forintos támogatást kapnak azzal a feltétellel, hogy az új ingatlanokat öt évig nem adhatják el.

A Miskolctól néhány kilométerre fekvő településeken hamar vették az adást: két polgármester közös tiltakozó levelet írt a miskolci döntés ellen. Nyékládházán mindenki egyetért a tiltakozással, úgy gondolják, hogy a miskolci rendelet valójában arról szól, hogy másfél-kétmillió forintért megpróbálnak megszabadulni a roma lakosság egyik problémás csoportjától. Mályiban sem örülnének, ha a miskolci kiköltözők náluk landolnának - írta az atv.hu.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.