Demonstratív ételosztás a Blahán

A szocialisták dafke ételt osztottak, tiltakozva Tarlósék politikája ellen, miszerint "nem megoldani akarják a szegénységet, hanem a látható szegénységet akarják felszámolni".

Az utcai ételosztás megtiltásával a főváros vezetői azt akarják elérni, hogy a budapestiek ne lássák a szegényeket, és azt érezzék: minden rendben van - mondta Horváth Csaba, az MSZP alelnöke csütörtökön a budapesti Blaha Lujza téren tartott ételosztás közbeni sajtótájékoztatóján.

Az utcai ételosztás betiltásának szándéka annak a mérhetetlen cinizmusnak a megjelenítője, amely azt mutatja, hogy "nem megoldani akarják a szegénységet, hanem a látható szegénységet akarják felszámolni" – mondta a szocialisták fővárosi frakcióvezetője. Hozzátette: Budapest jelenlegi vezetői azt akarják, hogy a városlakók ne lássák a szegényeket, érezzék úgy, hogy itt minden szép, minden rendben van. Horváth Csaba kijelentette, az ételosztáson megjelent emberek sokasága azt bizonyítja, hogy Magyarország egyre rosszabbul teljesít.

Közölte, az ételosztással fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy vannak rászoruló emberek. "Most politikusként nekünk van jogunk a városvezetői tiltás ellenére is itt lenni és a szegény embereknek étel adni" – fogalmazott Horváth Csaba. Elmondta, a jövő héten síkraszállnak a közgyűlésben, hogy Tarlós István főpolgármester ne hozzon olyan rendeletet, amely ténylegesen megtiltaná a jövőben a civil szervezeteknek az utcai ételosztást.

Lendvai Anna, az MSZP fővárosi közgyűlési képviselője azt mondta, aki ma gátolja Budapest közterületein az ételosztást, az cinkosa azoknak, akik a rászorulókat a nehéz helyzetbe sodorták. Cinkosa annak az Orbán-kormánynak, amely nem a szegénység, hanem a szegények ellen próbál küzdeni – fűzte hozzá.

Lendvai Anna kijelentette: az MSZP arra készül, hogy a választások után a szövetségeseivel együtt egy igazságos kormányt alakít, és egy sokkal igazságosabb Magyarország építésébe kezd bele.

A Blaha Lujza téren az MSZP-feliratú ételosztó standok mellett ott volt a Demokratikus Koalícióé is. Horváth Csaba közölte, hogy háromszáz adag meleg ételt osztanak szét. Szórólapot is osztottak a párt aktivistái. Az esemény kezdetén mintegy kétszázan vártak az ételre.

A Főpolgármesteri Hivatal január 16-án azt közölte az MTI-vel, hogy egységes koncepciót készít a főváros a közterületi ételosztások engedélyezéséről. Ennek elkészültéig a közterületi ételosztási kérelmeket egyelőre nem bírálják el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.