Ellentüntetők várják a Magyarországot lejárató 64 vármegyéseket a Szigetnél

A mai napon demonstrációt jelentettünk be a Sziget fesztivál bejáratához péntek este 6 órára, "Demonstráció a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Magyarországot lejárató tevékenysége ellen" - került ki a felhívás a Facebookra.

A Spitzer Katalin által közzétett felhívás szerint a szervezők tiltakoznak a szélsőséges elveket hirdető mozgalom tevékenysége ellen, melyről a közelmúltban a The Sun riporterei is beszámoltak, s mely Magyarország nemzetközi megítélését negatív irányba befolyásolja.

Hozzáteszik, hogy a rendőrség tájékoztatotta őket, hogy egy magánszemély ugyanerre a helyszínre (Jégtörő út, Mozaik utca sarok) és időpontra már bejelentett egy tüntetést, melyen a HVIM tagjai kívánnak demonstrálni.

A szervezők emlékeztetnek arra, hogy a gyülekezési törvény szerint nincs "elsőbbségi szabály", terepszemle után mégis úgy döntöttek, hogy demonstrációjuk helyszíneként a K-híd (a Sziget fesztivál bejárata) rakparti lábazatától délre található füves területet jelölik meg, mivel nem akarják akadályozni a HVIM tagjait (sem) alkotmányos jogaik gyakorlásában. hangsúlyozzák, hogy céljuk a társadalmi megbékélés előmozdítása és nem a feszültségek további fokozása.

A demonstrációhoz csatlakozni kívánóknak a HÉV Filatori gát megállója felőli megközelítési útvonalat javasolják, déli irányból a Colortex épülete felől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.