Fideszes torlasz a 471-es úton

Félpályás útlezárással, valamint – a Hajdú-Bihar megyei Hajdúsámson és Nyíradony területén – egész pályás torlasszal tiltakoznak a 471-es számú főút mentén fekvő települések polgármesterei az ellen, hogy máig nem került sor a különösen balesetveszélyes másodrendű főútvonal felújítására.

Az akció csütörtök reggel hat órakor kezdődött, s elvileg ma délután hat óráig tart, de a főszervezők azt álltják: akármeddig kitartanak az ügy érdekében. A 471-es út Debrecenből vezet Mátészalkára több mint hetven kilométer hosszan.

Tasó László nyíradonyi polgármester, fideszes parlamenti képviselő mai sajtótájékoztatóján azt mondta: elegük van a kormányzat folytonos ígéreteiből, mert emberéletek forognak kockán. A jelentős személy- és teherforgalmat bonyolító úton ugyanis az elmúlt tíz évben több százan vesztették életüket.

Tasó László kitért arra, hogy 2008. november 26-i keltezéssel levelet kaptak a Miniszterelnöki Hivatalból, amelynek államtitkára, Ficsor Ádám arról tájékoztatta: a főút felújítása napirenden szerepel, a szaktárca a napokban rendelte el a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését. Kérdésünkre, miszerint ez a válasz megnyugtatja-e a tiltakozó képviselőket, Tasó László azt válaszolta: effajta ígéretet már elég sokszor kaptak, emiatt Ficsor Ádám levelét mulatságosnak találja, s nem tudja komolyan venni.

A sajtótájékoztatón részt vett Halász D. János, Debrecen fideszes alpolgármestere, aki úgy fogalmazott: a főút korszerűsítésének engedélyes tervei már 2001-ben elkészültek, de 2002-ben a beruházás tervét kivették az országos útfelújítási programból. Hozzátette: nem lehet tovább tűrni, hogy az ország vezetői folyamatosan az ország lakossága ellen menetelnek.

Simon  Miklós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogát polgármestere, fideszes parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón azt mondta: szerinte politikai okok állnak a beruházás folyamatos elhalasztásának hátterében.

A mai nap folyamán Hajdúsámsonban és Nyíradonyban lezárták a 471-est, de a közlekedők számára alternatív elkerülő útvonalakat alakítottak ki a településeken belül. A másodrendő főút külterületi szakaszain több helyütt félpályás útlezárás van,  de ez túl nagy fennakadást nem okoz az autósok számára, mert a mai napon az átlagosnál jóval kevesebben közlekednek a 471-esen. Ennek az az oka, hogy az akciót már napokkal ezelőtt meghirdették, ezért az autósok fölkészültek, s elkerülik a főutat.

Nyíradonyi útlezárás
Nyíradonyi útlezárás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.