Demonstráció-cunami lesz szerdán Miskolcon

Megtartja október 17-én Miskolcon tervezett felvonulását a Jobbik: az ellenzéki párt szerint az avasi lakótelepre meghirdetett "Magyar élet menetével" nem a cigányság ellen demonstrálnak, hanem a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra kívánják felhívni a figyelmet. A helyi cigány nemzetiségi önkormányzat ellentüntetést jelentett be ugyanarra a napra.

A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen - mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen.

Egyed Zsolt közölte, a Jobbik szándéka, hogy felhívja a figyelmet a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra, amely jellemző a dolgozókra és a nyugdíjasokra egyaránt. A párt arra szeretné felhívni főleg a kormány figyelmét, hogy ezeken a dolgokon változtatni kell - szögezte le az ellenzéki képviselő, utalva arra, hogy az utóbbi napokban különböző szervezetek, pártok jelezték ellentüntetésüket ugyanerre a napra. Hozzátette, ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha a Jobbik a rend és az igazság mellett kíván demonstrálni, akkor az ellentüntetők "valószínűleg ez ellen" akarnak fellépni.

A "Magyar élet menete egy széles összefogás a magyar emberek részéről, akik változtatni akarnak a sorsukon" - mondta Egyed Zsolt, hangsúlyozva: az az elsődleges, hogy Miskolc és az ország "élhető legyen", ne legyenek a családoknak megélhetési gondjai, a bűnözőkkel szemben pedig zérótoleranciát kell alkalmazni.

A Fidesz miskolci szervezete a Jobbik tervezett demonstrációjára korábban úgy reagált: "ha Miskolcnak, a miskolciaknak - és főleg az avasiaknak - nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni, legalább ne ártsanak!"

A Demokratikus Koalíció (DK) azt közölte: "semmi nem indokolja, hogy a Jobbik saját önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen." A DK Menet a Békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra.

Szintén ezen a napon tart majd megmozdulást a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat is, amely a "Hazáért, a Demokráciáért" elnevezéssel indít menetet, szintén az avasi lakótelepen.

Miskolci civil szervezetek nyílt levélben kérték a Jobbikot, hogy ne tartsa meg az október 17-ére tervezett miskolci felvonulását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.