Debreceni "floridázás": Szabolcsban nyomoznak tovább

A debreceni vezetők elhíresült amerikai útja miatt indult rendőrségi nyomozás lassan és nehézkesen indult, s most még tovább húzódik: a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis elfogultságot jelentett be.

Újabb – halasztó – fejezet kezdődik a debreceni városi tisztségviselők és cégvezetők amerikai útjának nyomozása ügyében, a Hajdú-Bihar megyei rendőrség ugyanis elfogultságot jelentett be, így a nyomozás tkerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra - írja a vagy.hu debreceni online újság.

Mint arról a lap hírt adott: Káposznyák István debreceni ellenzéki politikus áprilisban a "floridázás" miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

A "floridázás" lényege, hogy debreceni önkormányzati tisztségviselők és cégvezetők máig tisztázatlan körülmények között utaztak el egy amerikai konferenciára, amely hivatalos útból gyorsan magánúttá változott, miután kiderült: a szervezők nem tudtak magyar résztvevőkről, ráadásul az utazás egyik résztvevője nyaralós képeket tett közzé magáról a Facebookon.

A vagy.hu azt írja, hogy a feljelentés fejleményeként egy hónap elteltével – némi tologatós huzavona után – a rendőrség elrendelte a nyomozást, igaz, csak hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt.

Az eljárás ezután még tovább húzódik, ugyanis Gyurosovics József rendőr dandártábornok, hajdú-bihari főkapitány „kizárási indítványára” a további eljárás lefolytatását azért helyezték át a szabolcsi rendőrökhöz, mert a debreceni rendőröknek Debrecen polgármesterével, alpolgármesterével, jegyzőjével szemben kellene eljárniuk.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrség rendszeres munkakapcsolatban áll Debrecen önkormányzatával, a város vezetőivel, a főkapitányság állománya munkavégzése során rendszeresen munkakapcsolatot ápol az önkormányzattal, így a kérésnek az országos főkapitány helyettese helyt adott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.