Debreceni civilek emlékeztek a brüsszeli áldozatokra

A "tébolyult terror, a vallási fanatizmus" ártatlan brüsszeli áldozatainak tiszteletére gyújtottak gyertyát ma este a debreceni főtéren.

Debrecenben, a Kossuth szobornál csaknem százan gyűltek össze ma este, hogy gyertyát gyújtsanak a brüsszeli terrortámadás áldozatainak emlékére.

A megemlékezésről az akciót meghirdető civil csoport nevében Budácsik Lajos elmondta: a tébolyult terror, a vallási fanatizmus ártatlan brüsszeli áldozatainak tiszteletére gyújtottak gyertyát,  mert az esztelen, öncélú terror nem győzhet, aljas céljai nem győzhetik le az emberek vágyát, hitét és jogát az emberi élethez, a szabadsághoz.

Elhangzott: az értelmetlen, józan emberi ésszel felfoghatatlan merényletek sem ölhetik ki az emberből a szabadság, a boldogság iránti vágyat. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni.

Budácsik Lajos hozzátette: vártak mindenkit aki elítéli a terrort, az öldöklést, akik hisznek a békében, a szabadságban. Néma főhajtással, egy szál virággal, gyertyagyújtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt, kifejezték részvétünket a gyászolóknak. A szervező így fogalmazott: ma este lélekben mindannyian brüsszeliek voltunk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.