Debrecenben járt a közmédiás elbocsátó osztag

A debreceni közrádió kilenc munkatársa közül ma hármat kirúgtak. A köztévé regionális híradója megszűnik, a belsősöket állítólag a rádióba helyezik.

A Magyar Rádió debreceni stúdiójában járt ma a Médiaszolgáltatás-támogató- és Vagyonkezelő Alap (MTVA) több vezetője, akik közölték a közrádió helyi dolgozóival az őket érintő létszámleépítés részleteit. A vezetők - akik között ott volt Stein Róbert, az MTVA egyik nemrégiben kinevezett főszerkesztője - egyenként hívatták be a rádiósokat, akik közül három munkatárstól válnak meg rendes felmondással. A rádióban eddig kilenc újságíró dolgozott, az elbocsátottak között van két debreceni és egy nyíregyházi rádiós.

A Magyar Rádió debreceni stúdiójában dolgozók hónapok óta tudták, hogy a közmédiumokban lezajlott, s még mindig tartó leépítések őket is érintik majd, de részleteket eddig nem lehetett tudni.

A helyi médiában "kivégzőosztagnak" elnevezett vezetőség ugyancsak ma közölte a közmédiumok debreceni dolgozóival azt is, hogy - miután szeptember első napjaiban megszűnik a Magyar Televízió regionális híradója - a köztévé két belsős debreceni munkatársának a helyi rádió szerkesztőségében ajánlanak föl állást. Azt viszont nem lehet tudni, hogy miért vesznek föl a rádióhoz két embert, ha most kirúgtak hármat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.