Debrecen: patkányt öltek tornaórán

Az egyik debreceni általános iskolában úgy elszaporodtak a patkányok, hogy egyikük előbukkant testnevelésórán. A gyerekek nem estek kétségbe: egy diák fölragadott egy rudat, és agyonszúrta az állatot. A működtető már intézkedett a rágcsálók kiirtásról, sőt holnap le is betonozzák a patkánylyukakat.

Fölháborodott szülők keresték lapunkat azzal a hírrel, hogy a debreceni Vénkerti Általános Iskolában ezen a héten az egyik testnevelésóra során a tornacsarnokban megjelent egy kifejlett, nagy méretű patkány, amelyet a diákok közrefogtak, és egy rúddal agyonütöttek. Az akcióban segített az órát vezető testneveléstanár is, aki vélhetően meg sem lepődött az állat láttán, az intézményben ugyanis napok óta beszédtéma, hogy a tehetséggondozásról elhíresült Vénkerti Általános Iskolában elszaporodtak a patkányok.

A szülők elmondták: voltak olyan gyerekek, akik az elmúlt hetekben fényes nappal láttak patkányokat az épületben egyes lépcsőfeljárók alatt, sőt többen fölfedezték az állatok ürülékét is. Egy panaszos debreceni férfi érdeklődésünkre azt mondta: a fiát az intézménybe hordja edzésre, de ezek után meggondolja, hogy ez jó ötlet-e.

Az ügyről szerettük volna megkérdezni az intézmény vezetését, de az iskola igazgatója nem reagált írásos megkeresésünkre. Holott szerettük volna megtudakolni, hogy az óra keretében a "patkányölés" tényleg megtörtént-e, vagy már csak a fölháborodott szülők színezték ki a patkányok - egyébként valós - fölbukkanásának tényét.

Mivel az iskola fenntartója a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ (KLIK) debreceni tankerülete, így megkerestük ezt a szervezetet is, ott azonban azt mondták: igaz, hogy ők a fenntartók, de ebben az ügyben nem ők az illetékesek, a működtetés ugyanis az önkormányzathoz tartozik.

Megkerestük hát a polgármesteri hivatalt, ahol kiderült: mégsem ők illetékesek a kérdésben, hanem a Debreceni Intézményműködtető Központ, amelynek vezetője, Hajnal János végre meg tudta erősíteni a patkányok megjelenéséről szóló értesülést.

Hajnal János azt mondta: január 14-én kaptak bejelentést az intézményből a patkányok jelenléte miatt, azonnal intézkedtek, így január 15-én késő délután - amikor a diákok már nem tartózkodtak az épületben - egy általuk megbízott cég dolgozói patkánycsapdákat és patkánymérgeket helyeztek el öt helyen az intézményben. Az igazgató hozzátette: a cég munkatársai pénteken visszatérnek az iskolába, hogy lebetonozzák a patkánylyukakat. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy patkányok jelenlétéről más debreceni iskolából nem érkezett hozzájuk bejelentés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.