Debrecen végre megértette

A városvezetés rájött, hogy ki kell vennie a részét a menekültek megsegítéséből, s elhatározta, hogy ingyenes buszjáratot indít számukra.
Ingyenes autóbuszjáratot indít a debreceni önkormányzat a városba érkező migránsok számára a debreceni vasúti pályaudvarról a menekülteket befogadó állomásra, a járatok augusztus 19-től mindennap éjfélkor és éjjel 2-kor közlekednek.
 
A városháza sajtóközleménye szerint Debrecen önkormányzata nem kíván a migránsok számára tranzitzónát kijelölni a városban, hanem elsődleges célja az, hogy rendezett viszonyokat tartson fenn a Nagyállomás környékén, s elősegítse az oda érkező migránsok minél gyorsabb eljutását a Sámsoni úti befogadó állomásra, ahol a kötelező regisztráció történik.
 
Mint írják, ennek érdekében az önkormányzat – kulturált körülmények közötti és gyors szállítást biztosítva – a migránsok számára 2015. augusztus 19-től a Nagyállomástól a befogadóállomásig ingyenes buszjáratot indít, amely naponta két alkalommal közlekedik. A migránsok napközben csak elszórtan érkeznek, akkor a helyi járatú autóbuszokkal tudnak közlekedni a befogadóállomás felé. Nagyobb számban az éjszakai órákban érkeznek, így a járat indítási időpontja naponta 24 és 2 órakor lesz. A járat egyelőre szeptember 30-ig üzemel.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.