Nem panaszkodott senki a menekültekre, de azért tüntettek

"A migránsok veszélyt jelentenek a nőkre és a gyermekekre, hát hol vagytok, jogvédők, amikor a magyarokat bántják?" Így tüntettek a menekültek ellen Debrecenben.
Debrecenben termékeny talajra hullott a magyar kormány menekültellenes politikája: a Debreceni Befogadó Állomás lakói ellen rendezett csütörtöki demonstráción mintegy 150-200-an vettek részt, holott a rendezvényt nem egy párt vagy egy mozgalom, hanem egy Keresztesy Gergő nevű magánszemély szervezte a Facebookon.
 
A tüntetők az egyik Sámsoni úti bevásárlóközpont parkolójából indultak különösen erős rendőri kísérettel a város szélén található menekülttáborhoz, így a menettel párhuzamosan az út másik oldalán együtt haladt több tucat külföldi is. A résztvevők között feltűnt több helyi jobbikos politikus, valamint a magukat önvédelmi mozgalomnak nevező szervezet, amelynek tagjai az egykori Magyar Gárda egyenruhájához hasonló öltözetet viseltek.
 
A demonstrálók a befogadóállomáshoz vonultak
A demonstrálók a befogadóállomáshoz vonultak
Konyhás István
A demonstrációt a tábor bejárata előtt tartották, ahol Keresztesy Gergő azt mondta az egybegyűlteknek: itt az ideje, hogy a beszédeket fölváltsák a tettek, hiszen a menekültkérdés Európa-szerte hatalmas probléma. Hozzátette: semmit sem tudni a menekültekről, így még az is lehet, hogy vannak köztük az Iszlám Államból is.
 
A szónok közölte: „ezek közönséges bűnözők, nem kérünk belőlük”. Azt tanácsolta a migránsoknak, hogy „menjenek haza, s vívják ki a szabadságukat, ahogyan a magyarok ősei is kivívták”. Utalt arra, hogy a migránsok veszélyt jelentenek a nőkre és a gyermekekre, ezért föltette a kérdést: „hol vagytok, jogvédők, amikor a magyarokat bántják?”. 
 
A rendezvény atrocitás nélkül zajlott le, ellentüntetőket sem lehetett látni, akik fölhívták volna a tömeg figyelmét arra, amit Rácz Róbert fideszes parlamenti képviselő, Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott jelentett be a minap Debrecenben: a bevándorlási hivatal és a rendőrség ura a debreceni helyzetnek, nem érkezett Debrecenből olyan lakossági panasz, ami a menekültekhez kötődik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.