De mire gyakorlatoztatják a magyar katonákat?

Egy gyakorlat miatt fokozott katonai jelenlét lesz tapasztalható többek között Hódmezővásárhelyen, Baján és a két város melletti településeken, torlódás is lehet – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
A honvédség megkezdte a felkészülést és kitelepülést a Határozott fellépés 2015 gyakorlatra, ami a technikai eszközök nagyobb számú megjelenését jelenti az ország közútjain. A személyi állományt és a technikai eszközöket szállító katonai konvojok az ország útjain esetleges torlódást is okozhatnak – tették hozzá.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén erről a gyakorlatról nem esett szó, és az általunk megkérdezett ellenzéki politikusok semmit nem tudnak róla. Azzal kapcsolatos felvetésünkre, hogy ez összefüggésbe hozható-e a honvédségnek szánt határőrizeti feladatokkal, nem kívántak találgatásokba bocsátkozni. Más forrásoktól viszont úgy tudjuk, a katonák nem mehetnek szabadságra, és jövő hétfőtől heti váltásban számos embert a szerb határhoz vezényelnek.

Az bizonyos, hogy a menekültválsággal összefüggő tevékenységet egyelőre nem folytathatnak, hiszen az erről szóló törvénymódosítást csak később fogadják el. Információnk szerint az újabb egységeket a kerítés építésének gyorsítása érdekében vetik be. Ezt a vélekedést látszik alátámasztani, hogy a jövő héttől éjszaka is folyik majd a munka, ugyanakkor az eddiginél egyszerre jóval hosszabb szakaszokon dolgoznak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.