Dávid Ibolya nem lesz a Demokratikus Koalíció alelnöke

Első fokon sajtóhelyreigazítási pert nyert Dávid Ibolya a Magyar Nemzet Online ellen, amely a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint egy májusi cikkében valótlanul állította, hogy az MDF korábbi elnöke a Demokratikus Koalícióban kívánja folytatni a politikai pályafutását, sőt akár alelnök is lehet a Gyurcsány-féle pártban.

Helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet Online-t a Fővárosi Törvényszék, miután helyt adott Dávid Ibolya keresetének, amelyben az MDF korábbi elnöke azt kifogásolta, hogy a portál egy május 4-ei cikkben valótlan tartalmú állításokat jelentetett meg róla - tudtuk meg Féja Andrástól, a politikus ügyvédjétől.

Az MNO egyebek mellett azt írta Dávid Ibolyáról, hogy a politikai pályafutását a Demokratkus Koalícióban kívánja folytatni, sőt a Gyurcsány-féle párt alelnöki vagy társelnöki posztját is elfoglalhatja.

Az írás kitért arra is, hogy az egykori pártelnök megkereste az MDF utódpártját, a Jólét és Szabadságot is, ám ott elutasították az esetleges együttműködést.

Féja András tájékoztatása szerint a törvényszék az MNO mindhárom állítását valótlanságnak minősítette, és ezért helyreigazításra kötelezte a portált. Az ítélet nem jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.