Dávid Ibolya már előrehozott választást szeretne

AZ MDF elnöke arra kéri a szabad demokraták közül azokat, akik egyetértenek Bokros Lajos elképzeléseivel, hogy támogassák az előrehozott választások megtartását.

Az elmúlt hónapokban világosan kiderült, hogy az MSZP képtelen olyan programot letenni az asztalra, mellyel az ország kilábalhat az egyre mélyülő gazdasági válságból. Világosan kiderült az is, hogy ma Magyarországon egyedül az MDF-nek és Bokros Lajosnak van olyan őszinte és határozott programja, mely megoldást jelent a 21. század kihívásaira. Ehhez a programhoz azonban a választók felhatalmazására van szükség, ezért előrehozott választást kell tartani - tudatta egy közleményben Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke úgy fogalmaz: tudjuk, hogy az MSZP jelenlegi frakciója nem elég bátor ahhoz, hogy megtegye a valóban szükséges intézkedéseket, sem pedig ahhoz, hogy az ország kormányozhatóvá tétele érdekében támogassa az Országgyűlés feloszlatását.

Tudjuk azt is, fogalmaz Dávid, hogy az SZDSZ frakciójában szép számmal akadnak olyanok, akik egyetértenek az MDF és Bokros Lajos elképzeléseivel. Arra kérjük ezeket a szabad demokrata képviselőket, hogy támogassák az előrehozott választás megtartását, és adják meg ezzel a lehetőséget arra, hogy Bokros Lajos őszinte programjához a választók adják meg a felhatalmazást. Most nem lehet az önérdek az első - most Magyarország az első - zárul a közlemény.

MDF: tegnap még a konstruktív bizalmatlansági indítvány mellett érveltek

Tegnap, amikor Sólyom László tudatta, hogy szerinte a jelenlegi helyzetre az előrehozott választás lenne a megoldás, Dávid Ibolya "szerencsétlen érvelésnek" nevezte köztársasági elnök véleményét. Igaz, az MDF elnöke tegnap is kiállt az előrehozott választások mellett, de akkor úgy foglalt állást: "Az MDF szerint ma az első és legfontosabb szempont az, hogy Magyarország végre kormányozhatóvá váljon és az új miniszterelnök olyan őszinte programot vigyen véghez, mellyel ki lehet lábalni a válságból. Ha az előrehozott választáshoz a parlamenti képviselők többsége nem elég bátor, akkor más megoldást kell találni. Egy ilyen a megoldások közül a konstruktív bizalmatlansági indítvány".

Kérdésünkre, hogy mi változott tegnap óta, az egyik MDF-es politikus röviden annyit mondott: "a helyzet". Nem látszik biztosítottnak, hogy ha az MSZP és az SZDSZ találna is közös miniszterelnök-jelöltet, megszavaznának egy olyan "kemény" válságkezelő programot, amely tényleg segíti a kilábalást a válságból.

 

 

Ha az MDF a június 7-i EP-választáson sikeres lesz, az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy június 8-a után újjáalakuljon a párt frakciója a parlamentben - mondta a demokrata fórum vezetője
Ha az MDF a június 7-i EP-választáson sikeres lesz, az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy június 8-a után újjáalakuljon a párt frakciója a parlamentben - mondta a demokrata fórum vezetője
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.