Dávid Ibolya lemond mentelmi jogáról

Lemond mentelmi jogáról Dávid Ibolya, az MDF elnöke az Almássy Kornél által kezdeményezett magánvádas büntetőügy kapcsán; erről a pártelnök ma reggel nyilatkozott az M1 Kereszttűz című műsorában.

"Minden egyes esetben lemondtam eddig is, és valószínű, hogyha megkapom ezt az iratot, akkor is le fogok mondani róla, mert  (...) úgy gondolom, hogy az én igazságom a magyar  igazságszolgáltatás előtt, a bíróság előtt kristálytiszta" -  fogalmazott Dávid Ibolya.

Almássy Kornél független, volt MDF-es parlamenti képviselő  pénteken arról nyilatkozott, szerinte úgy lenne elegáns, ha Dávid Ibolya önként lemondana mentelmi jogáról, hogy a  bíróság lefolytathassa a magánvádas büntetőügyet, amelyben  feljelentést tett.

Mint akkor közölte: ha az Országgyűlés nem függeszti fel Dávid  Ibolya mentelmi jogát, akkor polgári jogi útra tereli az ügyet.

Almássy Kornél szeptember végén - még mint MDF-es képviselő, a  párt alelnöke - tett feljelentést Dávid Ibolya pártelnök ellen,  aljas indokból nagy nyilvánosság előtt, és jelentős érdeksérelmet  okozó rágalmazás bűncselekménye miatt.

Ezt megelőzően az MDF elnöke szeptember 12-én egy  sajtótájékoztatón egy CD felmutatásával - amely egy hangfelvételt  tartalmazott - bűncselekmény elkövetésére utalt, amellyel Almássy  Kornélt hozta összefüggésbe. Almássy Kornél azt mondta, Dávid Ibolya  a becsületébe gázolt, amikor MDF tagságára "méltatlan embernek"  nevezte.

Mint ismeretes, Almássy Kornél elindult az MDF elnöki  posztjáért, ám elmondása szerint a vele szemben állók közvetítők  útján megzsarolták és arra akarták rávenni, hogy lépjen vissza a  pártelnökjelöltségétől. Ezt végül meg is tette. Visszalépésének  okairól akkor azt mondta, feleségét és az MDF mellette álló tagjait  is többször megfenyegették. Ezt követően az MDF kizárta soraiból  Almássy Kornélt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.