Dávid Ibolya az MDF tagja!

Dávid Ibolya pártelnök az MDF sióagárdi szervezetének tagja lett még a párt tamási szervezetének megszűnése előtt - derül ki abból a közleményből, amelyet az MDF Tolna megyei választmányának elnöke juttatott el egy napilap cikkére reagálva az MTI-hez.

A mai Magyar Hírlap azt írta: kérdéses, hogy Dávid Ibolya az MDF tagja-e még. A lap közölte, hogy Dávid Ibolya a tamási alapszervezet tagja volt, azt azonban az országos választmány feloszlatta, az alapszabály szerint így a tagok párttagsága is megszűnik. A lap kitért arra: Dávid Ibolya szerdán a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában megerősítette a feloszlatást, de azt mondta, hogy rögtön újjá is alakult a szervezet. A cikk szerint a régi tagok nem tudnak arról, hogy új MDF-szervezet alakult volna a kisvárosban.

Horváth István, az MDF Tolna megyei választmányának elnöke közölte: Dávid Ibolya október 15-ével regisztráltatta magát a sióagárdi szervezetnél. Utalt arra, hogy a párt országos választmánya október 17-i hatállyal oszlatta fel az MDF tamási szervezetét, amelynek Dávid Ibolya is tagja volt. A feloszlatás a tamási tagság tudomásával, egyetértésével történt.

Dávid Ibolya sajtótájékoztatót tart
Budapest, 2009. november 6. Dávid Ibolya, az MDF elnöke Budapesten sajtótájékoztatón jelenti be, hogy a Magyar Demokrata Fórum (MDF) tárt karokkal vár minden magyar demokratát, aki egyetért a párt őszinte és szakszerű konzervatív politikájával. MTI Fotó: Soós Lajos

A megyei választmány elnöke elmondta: a feloszlatásra azután került sor, hogy egy korábbi taggyűlésen a tamási tagok jelentős része elhatárolódott Bokros Lajostól.

- Úgy láttuk értelmesnek, ha kimondjuk a szervezet feloszlatását, és a régi tagok közül, aki egyetért ezzel a politikai iránnyal, az később visszalép - tette hozzá. Horváth István megerősítette az MDF elnöke által korábban elmondottakat, miszerint a tamási szervezet már újjáalakult.

Dávid Ibolya mai sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva szintén szólt arról, hogy a MDF-nek Tolna megyében a tagja. - Az MDF-nek tagja voltam, tagja vagyok és tagja leszek - jelentette ki.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.