Dávid Ibolya: Megérte!

"Igen, megérte"- ha ez az őszinte beszéd ára, megérte, ha ez az ára annak, hogy nem állunk be a populista mesehősök sorába. Megérte. Akkor is, ha megszűnik a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója - Dávid Ibolya fogalmazott így a parlamenti ülésen, napirend előtt.

Az MDF elnöke megemlítette, hogy nyilván ez az utolsó napirend előtti felszólalása, miután a függetleneknek nincs ilyen jogosítványa. De - tette hozzá - "tízszer-százszor ilyen hangosan", hogy őszinte beszédre van szükség, a reformokat, a mélyreható változásokat nem lehet tovább halogatni.

Gyurcsány Ferenc és kormánya nem alkalmas válságkezelésre, de a válásgmenedzselésre sem. Erre Bokros Lajos alkalmasabb, s a választók megérdemlik, hogy vezessék az országot - jelentette ki ismét Dávid Ibolya, aki a fideszes padsorok felé fordulva azzal vádolta az ellenzéket, hogy Gyurcsány Ferencet tartotta hatalomban, amikor is a múlt héten nem támogatták az MDF által javasolt konstruktív bizalmatlansági indítványt.

- Nem azt a táblát kellene felemelni, hogy "Felelős kormányt Buda-Pesten!" - fordult a Fidelitas parlamenti képviselői felé.

A fideszes honatyák folyamatosan zúgolódtak az MDF elnökének felszólalása alatt, akkor viszont többen bekiabáltak, amikor Dávid Ibolya azzal vádolta az ellenzéket, hogy "létrejött a Gyurcsány-kormányt védő olajág koalíció"!

Nem először - folytatta az MDF elnöke -, hiszen együttesen szavazták meg a száznapos programot is. "Adótörvények!" - szóltak vissza neki a fideszesek, arra utalva, hogy tavaly decemberben az adótörvényeket az MDF szavazta meg a szocialistákkal, s így Gyurcsány Ferenc nem sétált fel a Sándor-palotába.

Nem szabad hinni azoknak, akik könnyű álmot ígérnek. Új kihívások előtt, ha ez az ára, újfent és a leghatározotabban azt mondom, "emelt fővel vállaljuk a függetlenséget" - hangoztatta végezetül Dávid Ibolya, aki azt is hozzátette, szerinte a független státusz csak "átmeneti lesz" az MDF számára.

Fidelitas akció a parlamentben
Fidelitas akció a parlamentben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.