Dávid Ibolya: az SZDSZ nem tudja, fiú-e vagy lány

A Magyar Demokrata Fórum szerint 2008-ban magyar politika lassú, képmutató és gyáva volt, csakúgy, mint az elmúlt hat esztendőben - értékelt Dávid Ibolya.

 Az MDF elnökének közleménye szerint Magyarországnak 2008-ban a felelőtlen politika jóvoltából három válságon, három megrázkódtatáson is át kellett esnie: egy kádári nosztalgiával átfűtött a népszavazási kampányon, ezt követően a kisebbségi kormányzat bársonyos semmittevése következett, majd végül a legyengült magyar gazdaságot is elérte a globális a pénzügyi-gazdasági válság, amely miatt még sokáig recesszióval kell szemben.

- Mi, konzervatívok úgy látjuk, a populista politika 2008-ban fejtette ki igazán káros hatásait, hiszen Magyarországot többek között azért érte ilyen felkészületlenül a pénzügyi válság, mert az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ 2002-es „jóléti koalíciója” a 100 napos program elfogadásával hihetetlenül legyengítette a gazdaságot. Sajnálatos, hogy ez a három párt az elmúlt évben meg sem próbálta helyrehozni a hibát. A kormányzat a pénzügyi válság beköszönte után ismételten tétlenül állt, nem volt bátorsága őszintén beszélni arról, hogy mit kellene tenni a kialakult helyzetben. A Fidesz szokás szerint gondolkodás nélkül söpört le miden javaslatot az asztalról. Az SZDSZ pedig még mindig nem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány - fogalmaz Dávid Ibolya, aki szerint 2008 egyetlen valódi eredményt hozott: a haláladó 20 millió forintos értékhatárig való eltörlését.  - Magyarországnak 2009-től kezdve gyorsabb, őszintébb, bátrabb politikára van szüksége. Azaz mindannak az ellentétére, ami az elmúlt hat évben kormányzás és politizálás címén történt - zárul az MDF elnökének évértékelő közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.